Wikipedia:Gáffestohpu/Arkiivvat/2011

Wikipedia
Hopp til navigering Hopp til søk
Arkiivvat
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
2018
2019
2020
2021
2022
Replacement filing cabinet.svg
Arkiiva

Dát siidu lea Wikipedia gáffestobu arkiiva jagis 2011. Ale rievdat dán siiddu. Áigeguovdilis gáffestohpu lea dáppe.

Velkommen til 10-års jubileum for Wikipedia![rediger kilde]

10piece-english-L k.svg

Da er det klart at det blir organisert feiring av Wikipedias 10-års jubileum, også i Norge! Arrangementet vil finne sted i Oslo på dagen, altså den 15. januar. Håper mange har anledning til å komme!


Litteraturhuset (Kvernelandrommet) lørdag 15. januar klokken 1600 til 1800, samt videre treff etterpå.


Det blir engasjerte ord å få høre og kake å få smake, og trolig mere til. Detaljert program kommer de nærmeste dagene!

Mvh festkomiteen, Ooo86 14:51, 5 ođđajagimánu 2011 (UTC)

Program finnes her. Mvh Ooo86 10:25, 9 ođđajagimánu 2011 (UTC)

Tilleggsfunksjoner[rediger kilde]

Hvis ingen kommer med innsigelser så ber jeg om at Tilleggsfunksjoner (Gadgets) slås på. Jeblad 11:44, 9 ođđajagimánu 2011 (UTC)

Kommer til å legge inn noen gadgets etter hvert som jeg får tid. Først blir noe standardfunksjonalitet lagt inn slik at det kan slås på og av som tilleggsfunksjoner. Jeblad 02:01, 1 juovlamánu 2011 (UTC)

Artikler med oversikt over samiske navn[rediger kilde]

Det er lagt inn noen artikler med samiske navn, se for eksempel Sápmelaš eatnandieđalaš nammat (Báhcavuotna). Disse artiklene har tre funsksjoner; for det første gjør de at navnene i samisk form blir synlige på nettet, for det andre gjør motstående artikler på andre prosjekter at disse oversiktene rankes opp (noe som igjen øker synligheten) og for det tredje så vil oversiktene bli brukt som grunnlag for å oversette stedsnavn i en senere tilleggsfunksjon (gadget). Hvis det er større feil på sidene så gi meg beskjed, det kan være at det da er enklere å nygenerere deler av dem. Lenker er også merket slik at de senere kan oppdateres av en bot. Hvis sider det lenkes til mangler så vil lenkene til dem være røde, på samme måte som lenker internt i prosjektet. Jeblad 11:37, 12 ođđajagimánu 2011 (UTC)

Multilingual Challenge[rediger kilde]

Please help: replace this red text with a translation of the English message below. Thank you!
Announcing the Derby Multilingual Challenge

This is the first multilingual Wikipedia collaboration. All Wikipedians can take part, in any Wikipedia language. The challenge runs from 1 May until 3 September 2011.
Sign up now!
" Wikipedia is particularly pleased to see that Derby Museums are encouraging the creation of articles in languages other than English." (Jimmy Wales, 14 January 2011)

Andrew Dalby 13:49, 2 miessemánu 2011 (UTC)

divvun[rediger kilde]

galgatgo divvut?

re:divvun[rediger kilde]

na mii dađistaga divvutgo vuos čálligoahtet ja beassat johtui, amma nu?

--Margget 14:30, 28 miessemánu 2011 (UTC)

Bot request[rediger kilde]

It would be nice with a bot flag on User:Agtbot. Its a plain pywikipediabot that will be used for some maintenance. There will also be uploaded some new pages through this bot. The operator for the bot is Jeblad. See also no:User:Agtbot. Jeblad 15:23, 28 miessemánu 2011 (UTC)

Blp- og kildemal[rediger kilde]

Jeg vet ikke hva politikken er her, men satser på at det er greit at jeg skriver på norsk. Jeg har kjapt satt opp noen maler

 • Template:Blp - Denne bør oversettes fra norsk til samisk. På Wikipedia på bokmål og riksmål benyttes denne på diskusjonssiden på biografier over levende personer
 • Template:Cite web - Denne muliggjør kopiering av artikler rett fra en-wp, og man slipper å forholde seg til malen cite web. Les mer om hvordan oversettelsesmalen fungerer på no:mal:Cite web
 • Template:Kilde www - Denne bør gjøres om til en slik oversettelsesmal som over, men det forutsetter at noen som kan nordsamisk oppretter en egen slik kildemal på nordsamisk, med nordsamiske navn på parametrne.

Nsaa 06:28, 29 miessemánu 2011 (UTC)

Hei! Det bør også opprettes maler for fødsels-og dødsår samt commonscat. Eksempel øverst på siden Jeg ser at artiklene om personer ikke er kategorisert på fødselsår etc.Mvh.Anne-Sophie Ofrim 06:34, 29 miessemánu 2011 (UTC)

Sámegielat jorgalusat[rediger kilde]

Hei,

Mii fertet mearridit makkár sámegielat jorgalusa mii galgat atnit daid dárogiel sániide: Referanser, Litteratur, ja ekstern lenke. Miessi

For «Eksterne lenker» er det brukt «Liŋkkat» nokså konsekvent. Er ikke sikker på om jeg har sett noe for «Referanser» og «Litteratur», men «Referánssat» (brukt på Ruošša og Madiijávri) og «Girjjálašvuođat» eller «Litteratuvrrat»? Det brukes vanligvis en form som er nominativ og plural. Jeblad 10:21, 29 miessemánu 2011 (UTC)
Referanser kan også være čujuhusat. Miessi
Ser det er brukt på Lintula kloasttar og Islánddaheasta. Det er ikke så farlig hva som brukes til å begynne med, men forsøk å være konsekvent på bøyning. Når dere er enige så kan det eventuelt kjøres en bot-jobb for å rydde i artikler slik navngivingen blir konsekvent. Husk også på at noen av de jeg har spurt om hjelp med språk ikke er helt 100% stødige, så har jeg skrevet noe dere mener er feil så er sjaknsen stor for at det er nettopp det. Selv dobbelt- og trippelsjekker jeg begreper mot ordbøker og ikke minst paradigmegeneratoren til Sámi giellatekno, likevel blir det nok ofte feil. Jeblad 10:36, 29 miessemánu 2011 (UTC)
Grunnen til at det brukes en form på nominativ og plural nokså konsekvent i andre wikier, og ikke nominativ og singular når det er en enkelt oppføring, er at slike seksjonsoverskrifter brukes som ankere når teksten behandles av automatiserte verktøy. Skal en lete etter begreper på flere former så blir søkekriteriene mer komplekse. Derfor har en i andre wikier valgt å bruke en form. Det betyr ikke at en må gjøre det samme på samisk. Velg det som føles mest naturlig. Jeblad 10:50, 29 miessemánu 2011 (UTC)

Referanse orru vuohkaseammos namuhit Čujuhusat Mannu 10:52, 29 miessemánu 2011 (UTC)

kurssanissonat! Maid mii bidjat T-báide čállosin...ja makkár ivdni galggašii???? Go de leat ovttaoaivilis teavstta ektui ja maiddái ivdni de sáddet deađu jarvins@gmail.com ( gii dán dahká?)

Mannu 11:58, 29 miessemánu 2011 (UTC)

Ovttaoaivilis ahte referanser leat Čujuhusat. Til Jeblad: Jeg synes det blir det feil å bruke Litteratuvra og Girjjálašvuohta (som begge betyr litteratur) i plural.Man sier da ikke "Litteraturer" på norsk heller! --Moddji 17:18, 29 miessemánu 2011 (UTC)
mun maid oaivvildan ahte atnit Čujuhusat ja Girjjálašvuohta.

Eksterne linker mun evttohan: Olggobeal liŋkkat Miessi

Det er ikke så farlig hva man velger, bare man er konsekvent. Husk at det er dere som er de aktive skribentene, og dere skal bruke det som føles riktig. Vi andre skal bare dilte etter og gjøre som dere vil. ;) Jeblad 13:36, 30 miessemánu 2011 (UTC)
Mun jahkan mii baicce atnit Referansa satning go dan Cujuhusat, go engelasgillii han lea references. Maid dii oaivvildehtet?

Miessi

Vuoi, man somá ahte dáppe lea ságastallan makkár sániid geavahit. :) Jus teavsttas čujuha masanu, de mu mielas čujuhusat livččii vuogas sátni dasa dahje bájilčállagin vaikke Čujuheapmi? Fertešiigo olggobeal liŋkkat leat Wikipedia olggobeal liŋkkat vai áddego dan muđuige ahte diet liŋkkat eai leat Wikipedias? Man oktavuođas livččii darkuhus geavahit dien girjjálašvuođa? Jus gáldun (source) de livččiigo girjjálaš gáldut dalle vuogas sátni? - Skuolfi 20:42, 31 miessemánu 2011 (UTC) P.S. Somá go lehpet bargagoahtán Wikipediain! Jotket fal buori barggu!
juo, lea soma fal:)

Girjjalavuoda atnit go lea Litteratur birra sahka. Cujuheapmi birra: de muhtimat leat callan referansat go leat jorgalan artihkkaliid dappe ja earat ges cuhujus. Muhto Cujuheapmi gal maid orro heiveme. Source lea galdu mu mielas. Muhtomin han bidjet Source dan sadjai go reference. Miessi

Maler/tekster og den nye teksteditoren[rediger kilde]

Enkelte vanlige maler og standardtekster er lagt inn i den nye teksteditoren til Wikipedia. Disse definisjonene kan utvides, endres og nye kan legges til. Gi beskjed om hvilken dere vil ha så skal jeg fikse det. Det er spesielt de to listene under «Avansert»/«Advanced» for «Maler» og «Titler» som er aktuelle. Typisk trenger jeg å vite hva som skal brukes innsatt tekst (for eksempel Liŋkkat) og hva som skal være hjelpetekst (for eksempel lenker til eksterne nettsteder). Det viktigste med disse er som huskeliste, det er etter en tid enklere å skrive de rett inn i teksten. Jeblad 23:20, 31 miessemánu 2011 (UTC)

T-báidi[rediger kilde]

Čállot dán vuollái báiddi birra!--Moddji 17:20, 29 miessemánu 2011 (UTC)

Mun lean wikičálli! Dahje dušše Wikičálli --Moddji 17:24, 29 miessemánu 2011 (UTC)
Buorre evttohus, mun doarjjun: Wikičálli

Miessi


Mun evttohan baicce ođasmahttit min dološ ČSV sáni ná
ahte teadja báiddis čállo:
"ČSW - Čále Sámi Wiki"

--Margget 23:57, 31 miessemánu 2011 (UTC)


Dasalassin IVDNI: Evttohan ovttaivnnat báidi mas lea dat
wiki-globusa 4 sáme ivnniin :D
dahje teakta 4 sáme ivdnái :D

--Margget 23:59, 31 miessemánu 2011 (UTC)

ČSW lei hui buorre idea :-) Trondtr 20:55, 2 geassemánu 2011 (UTC).
juo, ČSW gal lei buorre jurdda. Mun doarjjun dan. Ja ivdnet sahtta sihke globusa ja teavstta. Miessi

Systemmeldinger[rediger kilde]

Det er veldig mye systemmeldinger som ikke er oversatt eller som er oversatt feil. Det gjør at en del ting ikke fungerer som forutsatt. Hvis noe ikke fungerer med det forventede ordet/begrepet, eller ikke gir det forventede resultatet så kommer det av dette. Alle systemmeldinger som er internasjonalisert finnes i Special:AllMessages og der ser en hva som er lokalisert til nordsamisk. Det finnes også noen slike som ikke er listet på denne siden. For disse må det settes lokaliserte varianter rett i koden. Jeblad 11:00, 29 miessemánu 2011 (UTC)

Lokaliseringer av systemmeldinger[rediger kilde]

Har tidligere lagt inn enkelte lokaliseringer, hovedsakelig motivert av samisk språkområde og hvor brukere kommer fra. Dermed ble valget dansk (dk), engelsk (en), finsk (fi), nynorsk (nn), bokmål (no), russisk (ru) og svensk (sv). Vanligvis ligger slike lokaliserte meldinger på [[Mediawiki:meldingsnavn/språkkode]]. Blant annet er dette brukt for språkrøkt-lenkene i venstremargen. Jeblad 11:35, 29 miessemánu 2011 (UTC)

HotCat er lagt inn[rediger kilde]

Verktøyet HotCat er lagt inn. Dette er vanligvis noe som er en valgbar tilleggsfunksjon (gadget), men da dette er noe som ikke er slått på for dette prosjektet så er det lagt til slik at alle brukere får tilgang til verktøyet. Det vil bli tilgjengelig når du er pålogget og skal da finnes for alle skin på sider som kan redigeres. Det kan være nødvendig å friske opp mellomlageret til nettleseren. Mozilla og Firefox: trykk Ctrl-Shift-R, Internet Explorer: Ctrl-F5, Safari: Cmd-Shift-R i engelskspråklig versjon, Cmd-Alt-E i norskspråklig versjon, Konqueror og Opera (nettleser): F5. Jeblad 14:52, 29 miessemánu 2011 (UTC)

Kjempefint! Takk! Defaultsort har blitt borte. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 17:33, 29 miessemánu 2011 (UTC)
Hva mener du med at «Defaultsort har blitt borte»? Jeblad 18:48, 29 miessemánu 2011 (UTC)
Når jeg åpner en artikkel for redigering vises mange tegn etc. under redigeringsvinduet. Defaultsort står ikke der lenger. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 19:09, 29 miessemánu 2011 (UTC)
Å det der, jeg har ikke lagt arbeid i å vedlikeholde løsninger den gamle editoren. I den nye editoren finner du den under «avansert» og i dropdownlista for maler. {{DEFAULTSORT}} er lagt til i MediaWiki:Edittools og skal nå være tilgjengelig. Jeblad 21:02, 29 miessemánu 2011 (UTC)

Årsmal / Template for years[rediger kilde]

Det er lagt inn en årsmal Template:Riegádeamit som er brukt på Category:Riegádeamit 1947. Den kan brukes på samme vis på andre årstall. Malen har ikke dokumentasjon, men jeg skal se om jeg får opp noe etter hvert. Denne malen bruker en grunnmal Template:$years som ser ut som rent gurba, men den er slik fordi den er internasjonalisert og deretter lokalisert til samisk (og norsk). Bytter en brukerspråk (det er to språk i wikien, brukerspråk og innholdsspråk) så vil malen bytte språkdrakt. I dette tilfellet er det tre tekstfragmenter involvert; «Riegádeamit 1947», «Jápmimat 1947» og «Se også» som mangler oversetting. Gi beskjed om hva som er riktig tekst. Det er litt uvanlig å lage maler på denne måten, men ved å gjøre det slik så kan teknisk kyndige fra andre prosjekter skrive maler her inne. Når dere skriver så brukes Template:Riegádeamit og denne er på samisk, mens de som skal flikke på grunnmaler bruker Template:$years. Jeblad 13:49, 30 miessemánu 2011 (UTC)

Så flott, Jeblad! Mvh.Anne-Sophie Ofrim 14:18, 30 miessemánu 2011 (UTC)
Jeg får ikke malen til å virke på dødsfall; «Jápmimat 1947», f.eks. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 18:19, 30 miessemánu 2011 (UTC)
Nei, det må lages en ekstra for dødsfall. Det er nå en mal Template:JápmimatCategory:Jápmimat 1932. Jeblad 21:07, 30 miessemánu 2011 (UTC)
Nesten fælt å plage deg sånn, men det er noe galt med dem. Hvis du ser på Category:Jápmimat 1932 der det står Se også fødsler, så er den med rød lenke til tross for at siden finnes, jeg har jo opprettet den. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 21:58, 30 miessemánu 2011 (UTC)
Hadde blitt en lokalisering til brukerspråk for mye, den skulle lokaliseres til innholdsspråk. Jeg som hadde glemt å dobbeltsjekke at lenkene ble riktige. Nå skal den være rett både for Category:Riegádeamit 1932 og for Category:Jápmimat 1932. Jeblad 22:56, 31 miessemánu 2011 (UTC)
Seems like we need a category for calendar templates, Category:Kaleanddarmállet? Jeblad 21:17, 30 miessemánu 2011 (UTC)

Mállet, maler, templates[rediger kilde]

For å finne maler så kan en bruke kategorien Category:Mállet og dennes underkategorier. I mange tilfeller finnes det maler som ikke er kategorisert og da må en lete via Special:AllPages ved å sette dropdownlista til navnerommet templates og klikke seg inn til en av underlistene. Et alternativ er å bruke Special:Prefixindex/Template:. Den siste er spesielt grei om malen er navngitt på noe spesielt vis, slik som Special:Prefixindex/Template:Infoboks eller Special:Prefixindex/Template:Taksboks.

Alle nye maler som jeg lager forsøker jeg å lage nye maler slik at de lokaliseres til brukerens språk og slik at de kan bruke engelske parametre i tillegg hvis mulig. Dette gjør de enklere for andre å bruke (og gjenbruke) både ferdig utfylt malverk og selve malen. Foreløpig er maler gjort på litt forskjellig vis og mange av dem mangler dokumentasjon.

Når dere mangler maler for infobokser så se på hva som brukes i tilsvarende maler og skriv metodisk på omtrent samme måten i teksten. Da kan vi definere selve malen senere når vi har tid og alt kommer på plass. Et eksempel på hvordan en infoboks kan se ut er på Gislaveda gielda, et annet på Madiijávri. Nøyaktig hvordan malen ser ut er ikke så viktig, hvordan den kalles er det viktige. Utfra Wikipedia:Basisartikler så tror jeg den viktigste infoboksen å få på plass er den som kalles no:Mal:Infoboks biografi på bokmål, og så utvide den for noen viktige profesjoner slik som musikere, eventuelt lage en no:Mal:Infoboks musiker. Deretter er vel no:Mal:Taksoboks viktig å få på plass.

Jeg skriver på noen navigasjonsmaler som skal bli noe lettere å bruke enn de på bokmål. Målet er å få til noe som er litt mer generelt og som krever mindre vedlikehold. Disse er ikke helt ferdige selv om det finnes noen utkast her inne. Et eksempel er på Madiijávri hvor det i bunnen er en mal {{Finnmárkku gielddaid jávrrit}}, når den dukker opp for brukere flest er det her på plass.

Det som på bokmålsutgaven kalles suksesjonsbokser er ikke laget her, tror jeg. Det er ikke så lett å få de til på en enkel og elegant måte. Jeblad 08:52, 1 geassemánu 2011 (UTC)

ang maler så har jeg prøvd å legge inn en mal til Ánde Somby som jeg hentet fra norsk/engelsk side: Template:Infoboks musiker . Men lurer på om man skulle lagd en mal der vi bruker den til joikere? Da ser jeg for meg at man kan sette inn: Navn, samisk navn, opprinnelsested, bosted, utgitt plater/cd, joiker sammen med, og kanskje noe mere som de joikekyndige kan komme m innspill om (Margget). Miessi

Utvidet verktøymeny[rediger kilde]

Special:Preferences (Mu asáhusat) under arkfanen «Editing» (Rievdadeapmi) finnes «Beta functions». Ved å slå på disse vil en få en mer avansert verktøymeny. I denne vil det bli lagt til ekstra funksjoner. Ikke minst vil det i nedtrekksmenyer bli lagt til direktetilgang til maler. Jeblad 10:48, 1 geassemánu 2011 (UTC)

Artikkelmerker[rediger kilde]

Da er det lagt til fem artikkelmerker om artiklers innhold. Disse er også tilgjengelige i nedtrekksmenyer i den nye verktøylinja (betafunksjoner). Malene bruker lokalisering, men de samiske beskrivelsene er foreløpig satt til engelsk. Disse bør oversettes. Jeblad 12:24, 1 geassemánu 2011 (UTC)

Navnene på kategoriene må sjekkes, og noen navn mangler. Ikke opprett disse før noen med god samisk språkfølelse har sjekket dem. Noen av navnene er far guesses fra meg, selv om jeg har spurt meg fore om enkelte av dem. Standardspråket i meldingene er engelsk, dette bør endres til samisk. (Endrer malen slik at er ikke kategorinavnet for eskalering definert så blir ikke eskalering aktivert.) Jeblad 14:26, 2 geassemánu 2011 (UTC)

Veldig bra og liker at de står i nedtrekksmenyen. Ønsker meg: artikkelmerke for Må plasseres i en passende kategori; mange artikler her er ikke det. Andre merker som behøves; Fødselsdato ikke oppgitt, dødsdato ikke oppgitt, bl.a. Jeg skulle også ønske at stubbmerket som heter Gaskandaga artihkal blir lagt i en skjult kategori. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 08:52, 2 geassemánu 2011 (UTC)

Dárbbašan minsttarnoaidi![rediger kilde]

Sáhtágo oktage mu veahkehit rahkadit infoboksaid? Livččen hálidan infoboksaid omd sámi artistaide. Mun oainnan dat ii gavdno.

Sáhtašii muhtun minsttarnoaidi(/templateáššedovdi) ráhkat [[template:Ovddeš riika]]? Ovdamearka:

 • [[no:mal:infoboks tidligere land]]
 • [[en:template:infobox former country]]

Giitu! --Garjják 19:49, 3 geassemánu 2011 (UTC)

At Norwegian (bokmål) Wikipedia we use a redirect for no:Mal:Infoboks land, with these parameters. I'll see if I can make Infoboks eanan later tonight if the parameter names are correct. Jeblad 20:06, 3 geassemánu 2011 (UTC)

{{Infoboks eanan
| lokalenavn = daru
| norsknavn = namma
| flagg = flágga
| våpen = govastat
| plassering = 
| 1språk = 1giella
| hovedstad = oaivegávpot
| styreform = stivrejupmi
| statsoverhode = 
| kirke = girku
| valuta = 
| areal = areála
| befolkning = veahkat
| eksistens = 
| kart = kárta
}}

I made a redirect on Template:Ovddeš riika, so you really just use Template:Riika. Later we can make something more fancy, but for now we have «Ovddeš riika» which magically just happens to have the same parameters as «Riika». ;) Jeblad 20:50, 3 geassemánu 2011 (UTC)

Artikkel 3500![rediger kilde]

SR Sámi Radio ble nummer 3500! Den er skrevet av User:Garjják. Gratulerer! :D Jeblad 00:38, 4 geassemánu 2011 (UTC)

Omskriving av institusjonsnavn[rediger kilde]

På bokmål og nynorsk er vi ganske hardhendte når vi setter navn på institusjoner som mangler motsatt målform. Grunnen er at de skal finnes, men en del institusjoner er sløve med å oppgi hvilket navn som finnes på motsatt form. På artikler om skoler her på samisk så har jeg gjort det samme som på bokmål og nynorsk, men inkludert samisk stedsnavn. Jeg har da brukt stedsnavnoversetteren til Sámi giellatekno, men da jeg ikke har lokalkunnskap vet jeg ikke hva som faktisk er i bruk. Norsk navn er derfor satt i parentes og det er satt opp omdirigering på dette. Jeg regner med at enkelte skoler vil bli flyttet til justerte navn, men det kan kanskje være greit å få en avgjørelse på hva som skal velges som standard navneform. Jeblad 11:50, 4 geassemánu 2011 (UTC)

Arbeidsmåten høyrest ikkje bra ut. Stadnamnet i namn av typen stadnamn institusjon står i genitiv på samisk, jf. Kárášjoga skuvla, der Kárášjoga er genitiv av Kárášjohka ("Karasjoks skole"). Viss du berre slår opp på Giellatekno si namneside får du nominativsforma, og det er altså feil. Du må gå til Giellatekno sin paradigmegenerator og lime det samiske stadnamnet inn der, så får du genitivforma. I tillegg bør du så få samiskkyndige til å sjå på det du gjer, t.d. ved å ha ei liste over eigne bidrag på sida di og avtale med folk at dei sjekkar det du har gjort. Så er det også andre tilfelle, der namneforma ikkje er opplagt; der treng du råd i alle fall. Trondtr 14:35, 5 geassemánu 2011 (UTC).

Ved feil på systemmeldinger – hvordan rette[rediger kilde]

I programvaren finnes det mange såkalte «systemmeldinger». Bare på samisk er det flere tusen av dem. De samme meldingene brukes på veldig mange wikier og derfor er det lurt å oversette dem på Translatewiki.net, men for å få raskere endringer kan det være like greit å først fikse dem lokalt og så ta det via Translatewiki.

Det er en egen spesialside Special:AllMessages for slike meldinger, men fordi det er så himla mange av dem så må en bla frem og tilbake selv når siden lister 5000 meldinger (maksantall). Det er mulig å søke via den ordinære søkemotoren, men bare når systemmeldingen er laget lokalt. Da er det derimot sjelden feil i den, så det er litt bummer – your stuck! når det er feil i systemets standardmelding. Men vi kan jukse litt.

Bakveien er å åpne Special:AllMessages med så mange oppføringer som mulig, typisk slik, og så åpne søk i nettleseren. I nettleserens søkefelt legger du litt av teksten som du tror kommer fra systemmeldingen. For eksempel var det en feil i teksten «Du IP-čujuhus báhccá dán siiddu ođasmahttinhistorjái.» og da kunne den letes opp med «IP-čujuhus báhccá». Det finnes en tilsvarende side for samisk på Translatewiki. Dette er en ordinær wiki med noen spesialverktøy, deriblant siste endringer om du lurer på hvem som har endret standardmeldingene.

Når du har funnet riktig melding så står den originale standardmeldingen i gult og den lokale varianten under i grønt. Hvis det ikke finnes noen lokal variant så er lenka ute til venstre rød. Finnes den så er den blå. Når den er rød så vil standardmeldingen fylles inn når du redigerer, hvis ikke så redigerer du på den lokale varianten. Gjør du noe feil så kan du rulle tilbake teksten ved å gå til meldingens historikk, akkurat som om det var en vanlig artikkel. Når du er ferdig så lagrer du, også som om det var en vanlig artikkel.

Det eneste som er annerledes er to ting; du får ikke lov til å redigere disse meldingene hvis du ikke er administrator og hvis du sletter en melding så kommer standardmeldingen tilbake. Og så kan du ikke slette standardmeldingen, men du kan lage en lokal melding som er blank.

Litt vanskelig er det å fikse disse meldingene, men ikke veldig vanskelig. Finner du en feil du ikke får til å rette så spør om hjelp! Åja, og så må du huske at det er flere enn 5000 systemmeldinger så du må bla litt frem og tilbake for å nå over alle. Jeblad 22:53, 4 geassemánu 2011 (UTC)

Call for image filter referendum[rediger kilde]

The Wikimedia Foundation, at the direction of the Board of Trustees, will be holding a vote to determine whether members of the community support the creation and usage of an opt-in personal image filter, which would allow readers to voluntarily screen particular types of images strictly for their own account.

Further details and educational materials will be available shortly. The referendum is scheduled for 12-27 August, 2011, and will be conducted on servers hosted by a neutral third party. Referendum details, officials, voting requirements, and supporting materials will be posted at Meta:Image filter referendum shortly.

Sorry for delivering you a message in English. Please help translate the pages on the referendum on Meta and join the translators mailing list.

For the coordinating committee,
Philippe (WMF)
Cbrown1023
Risker
Mardetanha
PeterSymonds
Robert Harris

Hjelp til oversettelse av fire ord/setninger[rediger kilde]

Hei,

kan noen oversette følgende fire ord/setninger for meg?

 1. Velkommen
 2. Wikipedia er et flerspråklig oppslagsverk som er laget på dugnad. Innholdet er fritt og vil alltid forbli fritt. Alle kan lese, skrive eller rette i Wikipedia!
 3. Wikipedia på samisk
 4. Søk samisk

Det er fint om de tre ordene i uthevet skrift også blir uthevet i oversettelsen. På forhånd takk! Face-smile.svg Hilsen --Kjetil r 17:00, 2 borgemánu 2011 (UTC)

Ser ikke ut som du får noe respons på dette Kjetil, så foreslår at du bare legger ut løsningen med tekstene på bokmål, så får det endres til samisk etterhvert. Ulflarsen 19:47, 15 borgemánu 2011 (UTC)
Jeg er fortsatt på sommerferie, så jeg svarer tregt. Unnskyld! Jeg vil prøve å hjelpe oversette disse setningene, men det ville være bedre hvis noen sjekket dem før du brukte dem fordi samisk er ikke mitt morsmål... Noen sporsmål: velkommen til hva? Til Wikimedia? Til Wikipedia?
 1. Velkommen = Buresboahtin, Velkommen til Wikimedia = Buresboahtin Wikimediai, Velkommen til Wikipedia = Buresboahtin Wikipediai.
 2. (Jeg tør ikke prøve å oversette denne til samisk)
 3. Wikipedia på samisk = Sámegielat Wikipedia.
 4. Oza sámegillii = Søk samisk (Hva mener denne? At man kan søke artikler som er på samisk = oza sámegillii, kanskje bare 'oza' 'søk' er det best valget...)
Det ville være en god idé å spørre Trond siden han snakker både norsk og nordsamisk :D -Yupik 19:34, 16 borgemánu 2011 (UTC)
Vi har også en gruppe på Facebook hvis du ville spør disse der. Det er mer enn 150 medlemmer som har samisk som morsmål der! -Yupik 19:43, 16 borgemánu 2011 (UTC)
Hei Yupik, og takk for hjelpen. Jeg har allerede spurt Trond om hjelp, og fått en oversettelse av alle fire setninger. Du kan se resultatet her. I løpet av uken satser vi på å gjøre om www.wikipedia.no slik at de som går dit kommer til portalen. Det bidrar nok til å gjøre samisk Wikipedia mer kjent for norske brukere, noe som forhåpentligvis fører til flere som vil bidra. hilsen --Kjetil r 22:19, 16 borgemánu 2011 (UTC)

Wikipedia blir samlet til ett rike.[rediger kilde]

De tre Wikipedia-utgavene med tilknytning til Norge – bokmål, nynorsk og samisk – får tirsdag den 23. august en felles portal på adressen www.wikipedia.no. Tidligere har denne adressen omdirigert til bokmålsutgaven (no.wikipedia.org). Wikipedia på bokmål har i dag over 310 000 artikler og er det suverent mest besøkte kunnskapsstedet i Norge. Wikipedia på nynorsk har over 72 000 artikler og er dermed det mest omfattende kunnskapstedet på nynorsk. Samisk Wikipedia er det minste av de norske Wikipedia-prosjektene og har i overkant av 3 600 artikler. Samisk Wikipedia er det eneste oppslagsverket på samisk. Sett i forhold til folketallet som bruker norsk bokmål eller nynorsk samt samisk ligger alle 3 Wikipedia-prosjektene i verdenstoppen i omfang og lesermasse. Vi kan med rette hevde at vi nordmenn er verdensmestere i dugnad når det gjelder kunnskapsbygging. Det er Wikimedia Norge som innehar domenet wikipedia.no, og den enstemmige beslutningen om å gjøre domenet til en felles portal ble gjort på årsmøtet i april. «At wikipedia.no peker på bokmålsutgaven impliserer at Wikipedia på bokmål er ‘Wikipedia på norsk’. Med tanke på at det eksisterer tre ulike språkversjoner av Wikipedia rettet mot Norge – samisk, nynorsk og bokmål, så er eneste rimelige løsning at wikipedia.no peker til en felles side for disse tre», ble det uttalt i debatten på årsmøtet. I sommer har en portal blitt satt opp på adresse portal.wikipedia.no. Denne vil flyttes til adresse www.wikipedia.no i løpet av kvelden mandag den 22. august, slik at den vil være tilgjengelig tirsdag morgen. Undertegnede vil takke Kjetil Ree, Hans-Petter Fjeld og Lars Åge Kamfjord for arbeidet de har utført for å få portalen på plass. Det vil bli sendt ut en pressemelding om dette i morgen tidlig. Vennlig hilsen Jarvin 16:14, 21 borgemánu 2011 (UTC) Styreleder Wikimedia Norge

[rediger kilde]

There are some changes in the old vs the new logo. (Official blueprint logo) Not sure if this is the reason why the old logo is removed or if the text is wrong. Is the text of the old logo correct? If so I'll upload a new one with corrected text. Not quite sure which of the two new ones are correct (ensyklopediija vs ensyklopedija). Jeblad 23:29, 24 borgemánu 2011 (UTC)

The rightmost logo (File:Wikipedia-logo-v2-se-example-3.svg, proposed version 2) will be used as the new logo if there are no complains by kl. 12:30 at 29th august 2011. (Is that enough time?) Jeblad 16:35, 26 borgemánu 2011 (UTC)
I don't think it is enough time since a lot of people are still on vacation. How about the beginning of September? I've asked for opinions from Sámi speakers on the different logos, so I'd appreciate them being given enough time to think it over. Thanks! -Yupik 23:31, 26 borgemánu 2011 (UTC)
BTW, the first and third logos are wrong, so they can be left out of the race already. -Yupik 23:32, 26 borgemánu 2011 (UTC)
Its no hurry for me, I can wait if someone would like more time to discuss the matter. The first one is the old version of the globe and it is out of question anyhow. Then it seems like «WikipediiA» is wrong anyhow, and should be replaced with «WikipediA». The question is what to use for the tagline and how to spell it out. The last responce I got was that the correct form is «Friddja encyklopediija» (proposed version 2). Version number three is due to an misunderstanding by me. For a more complete description of the various aspects of the logo and creation of new ones, see Wikimedia official marks/Word mark creation. Jeblad 00:15, 27 borgemánu 2011 (UTC)
Versjon 3 er foreslått, og etter diskusjon med språkekspertene så ber jeg om at den settes opp.[1] Jeblad 09:42, 7 čakčamánu 2011 (UTC) (Blame me if this dosn't work out!)

Automatisk sjekk av iw-lenker[rediger kilde]

Har lagt til et lite script som sjekker om lenkemålet finnes i artikler slik som Sápmelaš eatnandieđalaš nammat (Skiervá). Formålet er å lettere finne frem til aktuelle artikler som kan oversettes. Foreløpig er det kun ryddet i denne ene artikkelen. Det kommer en hjelpeside etter hvert, men det er kombinasjonen av kategorien «IW-check» og klassen «iwexist» i tabellen som utløser kontroll av lenkene. Dessverre er en slik sjekk nokså langsom, men det er nokså få artikler dette gjelder så jeg tror det er uproblematisk. Det er også begrenset hvor mange lenker som sjekkes, så blir det for mange lenker så vil noen av lenkene ikke bli sjekket eller all kontroll vil feile. Jeblad 05:31, 29 borgemánu 2011 (UTC)

WikiLove[rediger kilde]

Due to a slight error the WikiLove extension was set up at this project.[2] There are no translations for Sami, but the fallback to english seems to work. If anyone wants to do the translation the page at Translate Wiki has the messages [3]. In addition there is a file MediaWiki:WikiLove.js (not available for the moment) that defines the alternatives in the gadget. I propose that we simply keep the extension for the moment, its a fun toy that can gives positive feedback to the editors. Jeblad 09:04, 7 čakčamánu 2011 (UTC)

Gone again it seems. ;) Jeblad 12:38, 7 čakčamánu 2011 (UTC)

Minner om fotokonkurransen - Vinn en Canon EOS-60D[rediger kilde]

Minner om fotokonkurransen Wiki Loves Monuments som i Norge arrangeres av Wikimedia Norge. Det er gode muligheter til bli en av vinnerne i konkurransen. Du trenger bare å fotografere fredede / bevaringsverdige bygninger . Du finner en oversikt over foto-objektene her: konkurranseside Dette er også vår infoside om konkurransen. Vinneren går videre til en Europeisk finale.

Listene er organisert fylkesvis slik at du lett kan finne objekter i ditt nærmiljø. Bildene må lastes opp på Wikimedia Commons på denne adressen:

http://commons.wikimedia.org/w/index.php?title=Special:UploadWizard&campaign=wlm-no

Husk at du må merke bildesiden med id nummer. Det finner du i venstre kolonne i oversikten over kulturminner. Da er det bare å finne frem kameraet og dra til de steder som er oppgitt i oversikten, knipse kulturminnene og laste opp. Bare husk å skrive info om objektet og id nummer. Du finner mer informasjon om konkurransen her:
http://no.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wiki_Loves_Monuments_2011 Lykke til! Vennlig hilsen --Jarvin 19:53, 20 čakčamánu 2011 (UTC)

HiW-Bot[rediger kilde]

 • Bot  : HiW-Bot
 • Operator  : Hedwig in Washington
 • Automatic or Manually Assisted : automatic
 • Programming Language(s)  : Python (pywikipedia), daily update
 • Function Summary  : Interwiki, Internationalization by removing chaos in Babel-Category so it can be used properly and easy.
 • Already has a bot flag (Y/N)  : Yes: 44 Wikis so far, others pending. see here
 • Function Details  : just using the standard interwiki.py

I humbly request bot status on this wiki in order to update Interwiki, and improve Internationalization by removing chaos in Babel so it can be used properly and easy by everyone.

Thank you --Hedwig in Washington 00:23, 25 čakčamánu 2011 (UTC)

Requested link trail[rediger kilde]

Links like [[1997]]:as render as a link "1997" with an additional non-linked part ":as". Normally the whole "1997:as" should be the text of the link. I have asked that a complete localized setup be made. See also Bug 31194 - Add $linkTrail for Northern Sami Wikipedia. Jeblad 19:25, 27 čakčamánu 2011 (UTC)

testcases

Wikimedia Norge sin strategi for å realisere Wikimedia Foundations globale målsettinger innen 2015[rediger kilde]

Wikimedia Norge har utarbeidet et forslag til strategi for å realisere Wikimedia Foundations globale målsettinger innen 2015. Vi inviterer medlemmer og brukere til å delta i utformingen av strategidokumentet. Du kan delta ved å skrive på diskusjonssiden til strategidokumentet. Det finner du her . Vennlig hilsen ---Jarvin 20:59, 2 golggotmánu 2011 (UTC)

Våre mål[rediger kilde]

Wikimedia Foundation har i sin strategi for 2011-2015 satt som mål å øke antall månedlige brukere fra 400 millioner til 1 milliard (+ 150%), og øke antall artikler fra 19 millioner til 50 millioner (+ 163%). Målet er videre at antall aktive brukere som redigerer mer enn fem ganger per måned, skal opp fra 80.000 til 200.000 (+ 150%), mens andelen av innhold som er av høy kvalitet skal økes med 25%.

De norske Wikipediaprosjektene skal bidra til den globale veksten i fri kunnskap. Wikimedia Norge vil de neste fire årene arbeide for å nå konkrete mål, som bidrar til å realisere Wikimedia Foundations globale målsettinger innen 2015:

 1. Wikipedia bør tilby brukere av bokmål 500.000 artikler og dobbelt så mange artikler og lister av høy kvalitet (AA, UA, GL).
 2. Wikipedia bør mobilisere minst 2.000 skribenter, 1.000 aktive skribenter (> 5 / mnd) på bokmål.
 3. Wikipedia bør tilby brukere av nynorsk 120.000 artikler.
 4. Wikipedia bør mobilisere minst 300 skribenter og 100 aktive skribenter på nynorsk.
 5. Wikipedia bør tilby brukere av nordsamisk 5.000 artikler.
 6. Norske språkversjoner av Wikipedia og andre Wikimedia-prosjekt skal få merkbart økt tilfang av bilder, gjennom fotokonkurranser og frigivelse av offentlige billedsamlinger.
 7. Wikipedia skal tilby bokmåls- og nynorskbrukere det kvantitativt og kvalitativt beste norske leksikon på alle vesentlige fagfelt, også på fagfelt som er satsingsområder for konkurrerende breddeleksikon.
 8. De norske språkversjonene av Wikipedia til enhver tid har størst mulig brukervennlighet og tilgjengelighet på mobile og faste plattformer.

Husk å ta debatten her

Terms of Use update[rediger kilde]

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

Hello,

The Wikimedia Foundation is discussing changes to its Terms of Use. The discussion can be found at Talk:Terms of use. Everyone is invited to join in. Because the new version of Terms of use is not in final form, we are not able to present official translations of it. Volunteers are welcome to translate it, as German volunteers have done at m:Terms of use/de, but we ask that you note at the top that the translation is unofficial and may become outdated as the English version is changed. The translation request can be found at m:Translation requests/WMF/Terms of Use 2 -- Maggie Dennis, Community Liaison 01:15, 27 golggotmánu 2011 (UTC)

Folkeopplysningsprisen 2011[rediger kilde]

Fra prisutdelingen

Wikipedia i Norge ved Wikimedia Norge får Folkeopplysningsprisen 2011 - for å bdra til å demokratisere kunnskap. Ulflarsen 19:30, 28 golggotmánu 2011 (UTC)

Babel-maler[rediger kilde]

Utvidelsen Babel er slått på for alle prosjekter siden onsdag 21. september 2011 (bug 15308). Hvis dette prosjektet ønsker å endre konfigurasjonen eller ønsker en opt-out, så meld inn en bug rapport. Se også m:Talk:Babel extension for hva som må endres for å fikse det eksisterende malverket. — Jeblad 1. desember 2011 kl. 01:46 (CET)

Open Call for 2012 Wikimedia Fellowship Applicants[rediger kilde]

Wikimedia Foundation RGB logo with text.svg

I apologize that you are receiving this message in English. Please help translate it.

 • Do you want to help attract new contributors to Wikimedia projects?
 • Do you want to improve retention of our existing editors?
 • Do you want to strengthen our community by diversifying its base and increasing the overall number of excellent participants around the world?

The Wikimedia Foundation is seeking Community Fellows and project ideas for the Community Fellowship Program. A Fellowship is a temporary position at the Wikimedia Foundation in order to work on a specific project or set of projects. Submissions for 2012 are encouraged to focus on the theme of improving editor retention and increasing participation in Wikimedia projects. If interested, please submit a project idea or apply to be a fellow by January 15, 2012. Please visit https://meta.wikimedia.org/wiki/Wikimedia_Fellowships for more information.

Thanks!

--Siko Bouterse, Head of Community Fellowships, Wikimedia Foundation 03:04, 22 juovlamánu 2011 (UTC)

Distributed via Global message delivery. (Wrong page? Fix here.)