Geavaheaddji:Gálaniitoluodda/Buskerud

Wikipedia'as/is

Buskerud lea Norgga fylka, man rádjefylkkat leat Akershus, Oslo, Opplánda, Sogn ja Fjordane, Hordalánda, Telemárku ja Vestfolda.

Fylkka vearjogovva[rievdat | rievdat gáldu]

Buskeruda vearjogovas lea alit guovža silbavuođu nalde. Vuođđun guovžža govvii lea, ahte dološ áigge guovllus ledje ollu guovžžat, muhto 70-logu maŋŋel fylkkas eai leat leamaš bistevaččat guovžžat.

Guovža lea kobolttaalit, dasgo Moduma gielddas Blaafarveværketis leat roggen koboltta, ja silba vuođđu fas silbadoalus Kongsbergas.

Gielddat[rievdat | rievdat gáldu]

Buskeruda fylka lea juhkkojuvvon 21 gildii.

Servodat[rievdat | rievdat gáldu]

Giella[rievdat | rievdat gáldu]

Fylkka lulli- ja nuortaosiin hupmat Østlandsdialeavtta, ja girjedárogiella lea čállingiellan. Fylkka davimus oasis geavahit dávjá várresuopmaniid, ja čállit ođđadárogiela.

Politihkka[rievdat | rievdat gáldu]

Olgešbellodaga Morten Eriksrød lea fylkkasátnejođiheaddji, ja Risttalaš Álbmotbellodaga Britt Hornstvedt ges fylkkavárresátnejođiheaddji.

Bellodatjuohkin jagi 2011 fylkkadiggeválggain:[1]

Media[rievdat | rievdat gáldu]

Drammens Tidende lea Drammena guovllu, Laagendalsposten Kongsberga ja Numedala, Bygdeposten Moduma, Sigdala, Øvre Eikera ja Krødsherada, Ringerikes Blad Ringerike ja Hole,Røyken og Hurums Avis Røykena og Huruma, ja Hallingdølen Hallingdala aviisa. NRK:as lea guovlokantuvra Drammenis, gos ráhkaduvvojit báikkalaš Radio- og TV-sáddagat. NRK:as leat kantuvrrat maiddái Kongsbergas ja Hallingdalas. Leat maiddái ollu smávva báikkalaš radiokanálat miehtá fylkka.

  1. www.regjeringen.no valg 2011