Lulli-Trøndelága fylka

Wikipedia'as/is
Lulli-Trøndelága fylka
Fylkakoda
Hálddahusguovddáš Troandin
Virggálaš gielat
Fylkkasátnejođiheaddji ({{{fylkkasátnejođiheaddjibellodat}}})
()
Fylkkamánni
Viidodat 18832 km²
Sisčáhci
Olmmošlohku 317 363 (2017)
Populašuvdnačoahkkisvuohta
Neahttasiiddut [ Lulli-Trøndelága fylka]


Lulli-Trøndelága (dárogillii: Sør-Trøndelag) lea Norgga ovddeš fylka, man rádjefylkkat ledje davvin Davvi-Trøndelága, lullin Hedmárku ja Opplánda ja oarjin Møre ja Romsdála. Nuortin lei Ruoŧa Jämtlándda leatna. Ođđajagemánu 1. beaivvi 2018:s časke Davvi- ja Lulli-Trøndelága fylkkat oktii, ja šadde Trøndelága fylkan. Fylkka hálddahusguovddáš ja stuorámus gávpot lei Troandin (dárog. Trondheim). Fylkka olmmošlohku lei 2017:s 317 363 ássi.

Lulli- ja Davvi-Trøndelága fylkkat ráhkadedje ovttas Nidaros bismagotti. Helse Midt-Norge ja Frostating lagmannsrett sisttisdollet Lulli- ja Davvi-Trøndelága ja Møre ja Romsdála fylkkaid.

Geografiija[rievdat | rievdat gáldu]

Lulli-Trøndelága fylkii gulle 25 gieldda, maid oktasaš viidodat lei 18 848 km². Fylkka guhkimus johka lei 179 km guhku ja dan namma lea Orkla. Fylkkas ledje guokte gávpoga, Troandin ja Brekstad. Troandin lei fylkka guovddáš. 59 % fylkka ássiin orro Troandimis.

Lulli-Trøndelága alimus várri lei 1 985 mehtera allosaš Storskrymten. Storskrymten lea Møre ja Romsdála, Opplándda ja Lulli-Trøndelága fylkkaráji nalde.