Geavaheaddji:Patricsjölund

Wikipedia'as/is

Patric Sjölund driver tillsammans med Bo Lindén Capensor Capital. Capensor Capital grundades 2011 och är en helt oberoende investerare och finansiell rådgivare. Investeringsfokus är entreprenörsstyrda företag listade på de mindre listorna, Aktietorget, First North och NGM. Capensor Capital medverkar till att mindre företag får det kapital och den kompetens som behövs för att växa till lönsamhet, investeringstidpunkten kan vara såväl inför listning som när bolaget är listat. Samtidigt finns alltid en plan för exit, där investerare kan känna sig trygga i att vi arbetar med företaget tills en lönsam exit är möjlig. Patric Sjölund och Bo Lindén har i Capensor Capital skapat ett bolag som är flexibelt och erbjuder tjänster anpassat för mindre, expansiva bolag med ambitioner att växa.

Patric Sjölund är ursprungligen från Sundsvall. Han tog ekonomexamen från Umeå universitet 1993, med inriktning finansiell ekonomi.  Samma år började Patric Sjölund på S-E-Banken i Stockholm, som kapitalförvaltare inom bankens diskretionära förvaltning med fokus på high net worth clients. Efter några år gick Patric Sjölund vidare till S-E-Bankens valutahandel, som handlare vid bankens interbankbord. Vid interbankhadel sker prissättningen av valutor i marknaden och gentemot bankens kunder, och aktivt positionstagande för bankens räkning är en del av arbetet.

1998 avslutade Patric Sjölund sin anställning vid S-E-Banken för att bli aktiemäklare hos Fischer Partners, då en mindre mäklarfirma i Stockholm. Patric Sjölund fokuserade på handelsintensiva kunder, och var initiativtagare till framtagande av handelssystem gentemot svenska institutioner och privatkunder med behov av snabb exekvering på börser i Norden, Europa och USA. Framgången i konceptet ledde till att Fischer Partners blev Nordens femte största mäklarfirma och sedermera uppköpt.

Under perioden 2004-2011 bedrev Patric Sjölund egen investeringsverksamhet, såväl kortsiktig trading i aktier, futures, optioner och valutor, som långsiktiga investeringar i större och mindre bolag.